La doar patru ani, Luca Andrei Sîrbu, un băiețel din București, suferă cumplit din cauza mai multor boli extrem de grave care i s-au cuibărit în trupul din ce în ce mai firav.
Născut dintr-o sarcină gemelară afectată de sindromul transfuzor-transfuzat (o situație pe cât de rară pe atât de severă care apare în cazul gemenilor identici care primesc cantități inegale de sânge placentar), Luca a devenit pacientul medicilor la mai puțin de 48 de ore de la naștere. O puternică hemoragie cerebală a lăsat urme atât de adânci după ce s-a retras încât viața copilașului a fost complet distrusă.
O dată cu creșterea, boala s-a agravat galopant. Chinurile și durerile atroce au sporit în intensitate. Tetraparezei spastice severe cu elemente extrapiramidale cauzată de acea hemoragie cerebrală i s-au adăugat falimentul creșterii, refluxul gastro-faringian (operat pe când Luca era doar un bebeluș de șase luni), hernie hiatală congenitală (operată la un an și jumătate), dar și displazia bilaterală de șold. Cea din urmă, o complicație extrem de gravă care acum pune în pericol viața copilașului.
Dureri atroce au chinuit ani de-a rândul băiețelul care, acum, trebuie să ajungă în Germania, la ”Schön Klinik”, din Vogtareuth (n.r. la 80 de kilometri de München), pentru a fi operat la unul dintre șolduri. Intervenția trebuie efectuată cât mai repede deoarece există riscul uriaș ca oasele piciorelor, și așa extrem de sensibile, și ale coloanei vertebrale să se rupă în timpul crizelor spastice.
”Oasele i se pot rupe…Iar mai apoi îi pot ceda organele interne ceea ce îi poate fi fatal”
”Drama copilașului nostru a pornit de la acel sindrom care mi-a afectat sarcina gemelară. A urmat hemoragia cerebrală și apoi tetrapareza pe care, de bine de rău, o țineam sub control. Acum, însă, lucrurile s-au complicat extrem de rău pentru Luca. A apărut această displazie bilaterală de șold…
Din cauza crizelor spastice foarte puternice oasele picioarelor dar și cele ale coloanei vertebrale, și așa foarte firave, se pot rupe…Iar mai apoi îi pot ceda organele interne ceea ce îi poate fi fatal. În timpul contracțiilor necontrolate întreg corpul i se rigidizează, se arcuiește pe spate, iar riscul
ruperii oaselor este unul uriaș.. ”, ne-a povestit Adriana Sîrbu (34 de ani), mama lui Luca
Însă, pentru a putea ajunge în Germania la operație – prima dintr-un lung șir -, Luca are nevoie de 35.000 de euro, o sumă uriașă pentru părinții lui. Haideți să-i fim alături și să donăm doi euro prin sms, la numărul 8828, pentru ca Luca să poată să lupte în continuare cu bolile care îi macină trupul.
Luca nu poate fi tratat în România
”În România am făcut tot ce este omenește posibil. Singura șansă a copilului nostru este această primă operație pe care o putem face în Germania. Însă, pentru a ne salva băiețelul avem nevoie de 35.000 de euro, bani pe care ne este imposibil să-i strângem fără ajutorul fundațiilor și al
donatorilor pe care îi rugăm să ne fie alături. Această displazie este acum mai gravă și mai periculoasă decât tetrapareza care îl chinuie pe Luca
de atâția ani. Dacă nu ajungem la operație, starea lui de sănătate se va deteriora extrem de mult și nu știm cum și dacă vom mai putea recupera pierderile…Viața lui este în mare pericol!”, este apelul pe care mama lui Luca îl face către aceia care pot fi alături de copilașul ei.
Drama familiei este cu atât mai mare cu cât fratele geamăn al lui Luca este, la rându-i, grav bolnav. Matei suferă de hipoacuzie bilaterală severă și are un implant în urechea stângă pentru a putea auzi. Din cauza perioadei luni în care nu a auzit, copilașul nu vorbește și are probleme de comportament care trebuie tratate. În aceste condiții, situația financiară a soților Sîrbu este una extrem de delicată.
Cei care doresc să îl ajute pe Luca o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «LUCA».
Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro.
* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua
Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.