Fundația Ringier a donat zeci de calculatoare, laptop-uri și tablete copiilor din două școli din județul Tulcea. Echipamentele vor fi folosite pentru dotarea laboratoarelor de informatică. 

Copiii care învață la Școala Gimnazială Nalbant și la Școala Gimnazială Cucurova, ambele din județul Tucea, au primit în dar de la Fundația Ringier România 25 de calculatoare, laptop-uri, tabelete și două televizoare. Aceste echipamente donate în cadrul unui program umanitar ce are caracter social vor fi folosite pentru modernizarea laboratoarelor de informatică ale celor două unități de învățământ. Până acum, profesorii foloseau la ore un număr foarte mic de calculatoare, unități vechi depășite din punct de vedere tehnic.

Calculatoare pentru elevi din două școli tulcene

Una dintre misiunile Fundației Ringier Româniaîn afara celei de bază de a se implica de 12 ani în salvarea vieților micuților suferinzi -, este și aceea de a se afla mereu aproape de copii ce provin din familii cu posibilități financiare reduse sau chiar inexistente. Este vorba de copii care se află în situația de a nu-și putea continua nici măcar studiile elementare.

În acest context, sprijiniți de voluntari ai Asociației Voluntari pentru tine”, am aflat că cele două școli tulcene din Nalbant și din Cucurova, unități unde învață 631 de copii, inclusiv preșcolari, au mare nevoie de echipamente care să îmbunătățească nivelul de predare al orelor de informatică într-o eră a vitezei în care calculatorul nu ar trebui să lipsească din nici o școală.

Câțiva elevi ai Școlii Gimnaziale Nalbant, în fața noilor calculatoare primite de la Fundația Ringier România

Elevii au testat imediat echipamentele

Zilele trecute, darurile – cele 25 de calculatoare, cele șapte laptop-uri, cele șase tablete ;i cele două televizoare -, au ajuns la elevii celor două școli care, din dorința de a le testa cât mai repede, le-au și legat” la rețeaua de internet a școlii. Primele probe au fost făcute de câțiva elevi chiar în sala de curs care, cu noile dotări, va deveni un laborator de informatică modern unde săptămânal vor deprinde tainele calculatoarelor.

Echipamentele noastre erau vechi și insuficiente”

Mulțumirile noastre se îndreaptă către Fundația Ringier România care ne-a oferit acest ajutor uriaș. Pentru noi înseamnă mult deoarece echipamentele pe care profesorii de matematică și informatică lucrau erau insuficiente și depășite din punct de vedere tehnic. Modernizarea și dotarea laboratoarelor de informatică era un pas pe care trebuia să-l facem obligatoriu în această eră a tehnologizării și digitalizării pentru a putea oferi elevilor cât mai mult din priceperea dascălilor”, ne-a spus Mariana Costache, director al Școlii Gimnaziale Ciucurova.

Astfel, vom încerca să reducem în continuare absenteismul și abandonul școlar”

Colega ei, Nicoleta Arnăutu, director al Școlii Gimnaziale Nalbant a adăugat: Dar, fără ajutor ne-ar fi fost greu, dacă nu imposibil să ne modernizăm laboratoarele de informatică. Astfel, vom încerca să-i atragem și mai mult pe copii către școală și reducem în continuare absenteismul și abandonul școlar, ale căror cifre au scăzut considerabil în ultimii ani în aceste două școli unde copiii primesc fie o masă caldă pe zi, fie un pachet cu alimente la un interval de timp, la alegere”.

Elevi care au interpretat melodii de inspirație religioasă, cântece cu care au câătigat premiul întâi la un concurs județean

Directoarele Nicoleta Arnăutu (dreapta) și Mariana Costache, în timpul micului spectacol muzical oferit de elevi

Cântece religioase oferite în dar de copii

Acțiunea umanitară a Fundației Ringier România a fost marcată de un moment artistic ce ne-a fost oferit de un grup de elevi care a interpretat cu talent câteva melodii de inspirație religioasă. Una dintre piese a fost chiar cea care le-a adus locul întâi la cea mai recentă ediție a unui concurs muzical județean. Acesta a fost felul în care copii ne-au mulțumit pentru darurile primite.

Sursă foto: Vlad Chirea

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!