La numai 10 luni, Alexandru Mihai suferă de sindrom nefrotic, o maladie cumplită care-l poate ucide. Transplantul de rinichi în Italia costă aproximativ 240.000 de euro.
Cătălina și Dragoș Mihai, din București, trăiesc, alături de băiețelul lor Alexandru Mihai cel mai negru coșmar al vieții. Micuțul lor, care are numai zece luni, a fost diagnosticat cu sindrom nefrotic infantil, o maladie cumplită care îl poate ucide în orice moment. Singura speranță a băiețelului este un transplant de rinichi în Italia care însă costă aproximativ 240.000 de euro.
Avea doar patru luni atunci când primele semne ale cumplitei maladii și-au făcut apariția și trupul firav al bebelușului a început să cedeze. Umflături ale mâinilor, ale picioarelor, ale feței, ale întregului corp.
Primul doctor care l-a consultat și care i-a interpretat analizele de sânge și urină, a lansat un diagnostic crunt care, din nefericire, a avea să fie confirmat și la Spitalul ”Marie Curie” din Capitală: sindrom nefrotic infantil! O boală pusă pe seama unei malformații genetice, dar doar ca supoziție medicală pentru că nu s-a ajuns la efectuarea testelor genetice.
”La analize au observat că bebelușul nostru are puține proteine în sânge ca urmare a pierderii acestora prin urină. Specialiștii au realizat că ambii rinichi nu funcționează și au gândit un tratament personalizat. Pe parcurs am realizat dimensiunea coșmarului pe care aveam să-l trăim. Venele i s-au spart, corpul i s-a umflat, infecții, operații…”, povestește Dragoș Mihai (35 de ani), tatăl lui Alexandru Mihai.
Bebelușul face dializă din 40 în 40 de minute
Au urmat alte luni de spitalizare și tratamente chinuitoare în urma cărora boala nu a putut fi învinsă. A existat chiar un moment extrem de dificil în care, din cauza unor complicații, Alexandru Mihai a fost la un pas să moară.
A supraviețuit, dar șocul prin care a trecut a lăsat urme adânci: un strabism ca efect secundar al comei în care a stat. Acum, copilașul, de zece luni care luptă pentru fiecare zi de viață, este în spital, la ”Marie Curie”, cu mămica lui, Cătălina (32 de ani). Starea lui e gravă, doar dializa îl mai ține în viață. În burtică are un cateter pentru dializă, iar pe aorta femurală un altul pentru tratamentele intravenoase.
”Zilnic, copilașul nostru face dializă din 40 în 40 de minute. Fără oprire. Atfel, l-am pierde. Acum e menținut artificial, pentru că rinichi nu îi funcționează. Are două catetere în corp, a fost operat de trei ori din cauza infecțiilor la catetere. Fizic, e mai puțin dezvoltat, dar cerebral e normal. Ne urmărește, râde, zâmbește, cel mai probabil și suferă enorm…”, a mai spus tatăl lui Alexandru Mihai.
Prețul vieții lui Alexandru Mihai, 240.000 de euro
Specialiștii români i-au îndrumat pe soții Cătălina și Dragoș, ambii ofițeri de poliție, să-și ducă băiețelul în Italia, la Institutul Mediteranean pentru Transplant și Terapii Specializate Avansate, din Palermo. Singura șansă pentru micuțul Alexandru Mihai ar fi un tratament cu dializă urmat de un transplant de rinichi, intervenții care nu se pot face în România.
”Costurile unor asemenea intervenții se ridică la aproximativ 240.000 de euro, bani care depășesc cu mult posibilitățile noastre. Sperăm să strângem acești bani cu ajutorul oamenilor și astfel să salvăm viața fiului nostru!”
Cei care doresc să îl ajute pe Mihai, o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «MIHAI».
Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 2 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro.
*Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.
Citește mai multe despre copiii pe care FUNDATIA RINGIER ii sprijina de 7 ani la rubrica AJUTA COPIII.
ACȚIUNE UMANITARĂ FINANȚATĂ ȘI PUBLICATĂ DE FUNDAȚIA RINGIER.
This post was last modified on %s = human-readable time difference 8:25 am
Leave a Comment