MOL România și Fundația Pentru Comunitate acordă finanțare de peste 560.000 lei pentru 526 de tineri sportivi și artiști

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au acordat peste 560.000 lei pentru 526 de tineri talentați în domeniul artelor și al sportului. În cadrul celor 13 ediții ale Programului MOL de promovare a talentelor, începând din 2006, au fost susținuți peste 2.100 de tineri.

 Peste jumătatea proiectelor susținute la această ediție obțin finanțare pentru prima dată: 103 de proiecte din cele 170 la sport și 42 de proiecte din cele 70 la arte. Majoritatea tinerilor sportivi și artiști finanțați la această ediție a programului au rezultate deosebite în ultimii ani pe plan național și internațional: Robert Glință, Daniel Martin, Andrei Anghel la înot, Miruna Lehaci, Matei Mogîrzan, Mălina Aciu la șah, Amalia Tătăran, Bianca Benea, Schlier Zsuzsa la scrimă, Miklós Andrea, Marina Băboi, Andrei Gafița la atletism, Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Rareș Șipoș la tenis de masă, Tămîrjan Róbert la triatlon, Mălina Ciobanu, Mihaela Mitrofan, Mircea Dumitrescu la vioară, Cristina Tomescu, Eva Garet, Cadmiel Boțac la pian.

Majorarea cu 60% a fondului total de sprijin al programului în acest an a asigurat creșterea cu 35% a numărului tinerilor finanțați și susținerea mai accentuată a celor cu rezultate deosebite. Prezența noastră în planul formării generațiilor de campioni ai României este continuă și constantă de 13 ani, fiind susținută de juriile de specialitate ale programului. Performanțele tinerilor, precum și capacitatea lor de a accesa programul nostru și alte fonduri existente, ne conving în fiecare zi despre utilitatea acestei forme de finanțare”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman&CEO MOL România.

 

La ediția din acest an a Programului MOL de promovare a talentelor au fost înscrise 465 de proiecte, prin care 1.059 de tineri sportivi și artiști au solicitat finanțare  în valoare totală de peste 3.100.000 de lei. Alocarea fondului de 562.500 lei s-a făcut în urma selecției realizate de juriile de sport și artă, fiind declarate câștigătoare 282 de proiecte prin care obțin finanțare 526 de tineri talentați.

În domeniul artelor au fost selectate 70 de proiecte susținute cu 203.866 de lei, iar la categoria sport au fost alese 170 de proiecte care au obținut în total suma de 218.634 lei. La categoria de vârstă de peste 18 ani – unde sunt invitați să se înscrie beneficiarii edițiilor precedente ale programului, care au împlinit vârsta majoratului – suma totală de 140.000 lei a fost împărțită între 42 proiecte.

„Este un concurs de proiecte cu reguli simple și bine formate pe parcursul celor 13 ani de existență. Fiecare concurent trebuie să prezinte cele 4-6 documente cuprinse în anunț, în funcție de categoria la care se înscrie, și prin aceste documente are posibilitatea să convingă juriul despre importanța finanțării proiectului său. Ca la orice competiție, respectarea regulilor demonstrează comportamentul în spirit de fair play al participanților, iar nerespectarea lor – lipsa documentelor obligatorii, solicitarea finanțării de peste 10.000 de lei, depășirea termenului de înscriere – duce la descalificare”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Listele proiectelor finanțate parțial sau integral sunt publicate pe www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro

Despre programul MOL de promovare a talentelor

În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziționa echipamente și materiale. Din finanțarea totală a ediției a 13-a, 220.000 lei sunt destinați sportului, 200.000 lei domeniului artelor și 140.000 lei pentru categoria de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în ultimii ani și au depășit vârsta majoratului.

În cei 13 ani de existență a programului au fost acordate finanțări în valoare de peste 3.780.000 lei, pentru 2.186 de tineri sportivi și artiști, din care unii au obținut finanțare în cadrul mai multor ediții. Aceste sponsorizări au fost acordate în cadrul celor 1.724 de proiecte câștigătoare, finanțate în acești ani.

Membrii juriului de artă:

Márkos Albert, violonist, concert-maestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj, președintele juriului, Miriam Cuibus, actriță al Teatrului Național Cluj, lector al Facultății de Teatru și TV din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Timotei Nădășan, grafician, director al revistei de artă contemporană IDEA, Nelida Nedelcuț, profesor universitar, prorector al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, Erich Türk, organist, lector al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj.

Membrii juriului de sport:

Violeta Beclea Székely, campioană europeană, vicecampioană olimpică la atletism, director al departamentului de marketing și comunicare din cadrul Comitetului Olimpic și Sportiv Român, președintele juriului, Octavian Amzulescu, președintele Federației Române de Karate WKF, Cătălin Becheru, antrenor de înot, Clubul Sportiv Navi, București, Laura Cârlescu Badea, campioană olimpică și mondială la scrimă, Ivan Patzaichin, multiplu campion olimpic.

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie multinațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, aproximativ 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. În domeniul explorării și producției de hidrocarburi, experiența de peste 75 de ani a Grupului sprijină operațiunile de producție în 8 țări și activitățile de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează patru rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de peste 2.000 de benzinării în Europa Centrală și de Sud-Est, în 10 țări.

 

Despre MOL România

MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de peste 20 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 215 stații de servicii, 2 depozite de carburanți, la Giurgiu și Tileagd și un terminal LPG la Tileagd. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piață QUDAL. Începând cu anul 2017, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program pentru Sănătatea Copiilor sau Permis pentru Viitor. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de aproximativ 250 de angajați proprii.

Despre Fundația pentru Comunitate

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea, de reabilitarea lor.

This post was last modified on %s = human-readable time difference 11:02 am

Simona David:
Related Post
Leave a Comment